Marketing gabinetu fizjoterapii social media?

Hej, jak ogarniacie marketing gabinetu w social media? FB, Insta, TikTok? Budżety, co działa lokalnie, jak mierzycie efekty i czy to w ogóle ma sens w 2025?

1 polubienie

U nas najlepiej: krótkie reelsy edukacyjne, opinie pacjentów w karuzeli, targetowanie 5–8 km, CTA na szybki telefon. 3 posty/tydz, budżet 20–30 zł dziennie na promocję top postów.

Dzięki @krzysztof90, boostujesz z przycisku czy Menedżer reklam, i czy lepiej kierować na Messenger czy formularz kontaktu, bo mam dużo klików a mało telefony.

ja bym dorzuciła krótkie case’y z bólem kolana, bez twarzy, plus wizytówka Google ogarnięta i prośba o opinie, tik tok trochę działa ale trzeba cierpliwości

Technicznie: Menedżer reklam, cel Konwersje lub Wiadomości, ustaw geotarget 6 km, wyklucz obecnych fanów, test A/B 2 kreacje (hook + CTA), budżet dzienny po 20 zł na wariant; podlinkuj z UTM (utm_source=fb&utm_campaign=kolano), Pixel z wydarzeniami Lead/Contact, retargeting 7 dni odwiedzający, formularz natywny szybszy niż www. KPI: CPL 10–25 zł, CR 20–35%, raport co tydzień.

u mnie rolowało tylko lokalne grupy fb i wizytówka

Plan treści: 2 edukacyjne karuzele tygodniowo, 1 reels z ćwiczeniem, 1 Q&A na stories; narzędzia: Canva, CapCut, Publer; szablon CTA: Zarezerwuj termin w bio.

1 polubienie

Super, dzięki @recoverymaster82 za konkrety, spróbuję UTM i retargeting; @ostrowska masz rację z opiniami, dziś wysyłam link SMS; @krzysztof90 testuję formularz natywny, dam znać.

1 polubienie