punkt w przyczepie najszerszego pleców kłuje przy podciąganiu

Przy podciąganiu kłuje mnie punkt przy przyczepie najszerszego po prawej, bardziej przy tylnej pachy, po kilku powtórkach piecze i odpuszczam, rolka i piłka średnio pomagają

107 polubień

Brzmi jak spięty najszerszy albo obły większy w tylnej części pachy; spróbuj testu: przyciśnij piłkę do bolesnego miejsca i powoli unoś rękę nad głowę, jeśli ból maleje to punkt spustowy; potem 3x8 wolnych opuszczeń podciągnięć 4 sekundy z łopatkami opuszczonymi

4 polubienia

@physiopro1993 dzięki, faktycznie jak docisnę piłką przy fałdzie pachy i ruszam ręką, kłuje mniej, czy zmienić chwyt na neutralny i robić mniej powtórzeń

2 polubienia

Zrób rozgrzewkę wisząc 2x30 s na drążku z aktywnym ściągnięciem barków w dół, potem seria próbnych podciągań neutralnym chwytem; lokalnie rozmasuj tylny fałd pachowy pin and stretch, następnie delikatne rozciąganie bokiem przy ścianie 3x45 s na stronę

5 polubień

miałem to samo, zmieniłem na uchwyt młotkowy i od razu lżej i zszedłem z objętości

13 polubień

Połóż się bokiem na piłce tenisowej przy tylnej pachy, dociśnij i oddychaj spokojnie 60–90 s, potem przesuwaj rękę nad głowę i w dół; na koniec rozciąganie na drzwiach bokiem, lekki skłon, bez bólu ostrego

2 polubienia

Jeśli czujesz mrowienie do tricepsa lub drętwienie dłoni przy wiszeniu, odpuść i skonsultuj to na żywo, może irytujesz nerw w dole pachy

10 polubień

@jointtherapy_pl zrobiłam wiszenia i wolne zejścia, jest lepiej, dzięki też @physiopro1993, spróbuję z piłką

6 polubień