Redcord zawieszenia ćwiczenia - warto?

Hej, ktoś z Was pracuje na Redcordzie? Zastanawiam się nad zakupem do gabinetu: realne efekty, nauka, miejsce, opłacalność i na jakich pacjentach?

33 polubienia

U mnie Redcord działa na kręgosłupy i barki, szczególnie neurac, ale sprzęt i szkolenia drogie.

5 polubień

Dzięki @jozef84, ile realnie zajęło Ci wdrożenie i jaki pakiet szkoleń brałeś?

6 polubień

Pracuję na Redcordzie 6 lat; warto, jeśli robisz Neurac systemowo. Start od testu funkcjonalnego w zawieszeniu: ASLR w podwieszeniu miednicy, Side Plank w slingu 30 s, Sahrmann level 2–4 na linkach. Potem progresja: odciążenie gumami, cueing oddechu, kontrola miednicy, następnie wibracja i pełne obciążenie. Do barku: retrakcja łopatki w supinacji, scaption 30–120°, antyrotacja.

13 polubień

mam trx i też robi robotę wcale nie gorzej

10 polubień

Redcord wygrywa precyzją ustawienia i akcesoriami. Testy, które robię: prone hip extension z podparciem w linkach, scapular setting na podwieszonych przedramionach, deep neck flexor w slingu z biofeedbackiem. Progresja: od ułatwionych wzorców do zamkniętych łańcuchów i asymetrii.

6 polubień

Koszt startu u mnie: dwie ramy, akcesoria, szkolenia Neurac 1–2, razem ok. 28 tys., zwróciło się po 9 miesiącach przy pełnym grafiku.

6 polubień

Ja bym nie fetyszyzował linek, bez oceny klinicznej to tylko gadżet serio

15 polubień

Super, dzięki @fitness_expert53, masz jakieś case’y z bólem LBP po porodzie? Interesuje mnie, jak szybko przechodziłaś z odciążenia do pełnego.

8 polubień

TRX wystarczy do fitnessu, Redcord daje modulację obciążenia i stabilizację lokalną. Do diagnostyki w zawieszeniu i progresji jednostronnej wybieram Redcord.

9 polubień

Pacjent bark po stożku, 8 tygodni Redcord, zakres i siła wróciły szybciej.

12 polubień

bez urazy, kiedyś wystarczał taboret i hantle, też działało i mata prosta

9 polubień

Dla barku proponuję: retrakcja-depresja łopatki w slingu, następnie scaption z kontrolą rotacji zewnętrznej, potem antyrotacja z linką na 70–90° ABD. Cues: oddech dolnożebrowy, tempo 3-1-3, zakres bez bólu, 3 serie po 8–10.

13 polubień

u mnie pacjenci mega to lubia serio

8 polubień

Jeśli masz popyt na core/ból pleców, zrobisz 6–8 sesji dziennie na 2 stanowiskach. ROI liczyłbym 10–12 miesięcy spokojnie przy sensownym cenniku i marketingu lokalnym

13 polubień

A pamiętajcie o suficie, montaż do betonu konieczny, w zabudowie karton-gips to ryzyko.

10 polubień

Dzięki @ostrowski, to brzmi sensownie, spróbuję policzyć pod mój grafik i cennik, dam znać.

4 polubienia

Weź najpierw kurs Neurac 1, potem praktykuj prosty protokół LBP 2–3 tygodnie. Sprzęt kup używany, by obniżyć próg wejścia, na spokojnie bez presji

8 polubień