Start agility: marsz ABC, potem drille liniowe, dalej cięcia 45° przy dobrych metrykach siły i bez wysięku, użyj metronomu i reakcji na kolor lub komendę, potem chaos.
Mam 60 lat, po rekonstrukcji też trzeba tak ostro cisnąć, bo ja się boję tych skoków i czwórki nie ruszę
w tym wieku spokojniej, cele funkcjonalne inne, skup się na wyproście, sile izometrycznej i chodzie, bez hop testów, chyba że bardzo chcesz wrócić do nart
Sprawdzacie KT-1000 w gabinecie, czy wystarcza kliniczny Lachman i pivot shift, bo pacjenci pytają o milimetry
KT-1000 fajny do obiektywizacji, ale rzadko dostępny, dobry Lachman i pivot shift plus porównanie z drugą kończyną wystarczą, ważniejsza funkcja niż milimetry.
spoko @zdzislaw75 ale jednak bez pełnego wyprostu i aktywnej czwórki samo chodzenie nie wystarczy, miałem nawroty wysięku jak szarżowałem
ktoś używa blood flow restriction w domu z opaskami, jak dobrać ciśnienie bez dopplera, pacjent pyta i boję się przesadzić
Bez pomiaru LOP nie zalecam domowo, ryzyko za duże, w gabinecie mierzymy LOP mankietem i trzymamy 60–80%, inaczej wybierz TKE, mosty i progresuj przysiady.